Točka zapisnika

2. Predlog sklepa o sprejemu Letnega programa športa v občini Lendava za leto 2022

Gradivo t. j. predlog sklepa o sprejemu Letnega programa športa v občini Lendava za leto 2022, je bilo skupaj z glasovnico dne 31. 1. 2022 posredovano vsem članom občinskega sveta (posredovano gradivo je sestavni del arhivskega zapisnika).

Z letnim programom športa za leto 2022 Občina Lendava uresničuje javni interes v športu. Osnovna usmeritev pri pripravi letnega programa je Nacionalni program športa v Republiki Sloveniji za obdobje 2014 – 2023 in izvedbeni načrt za njegovo izvajanje. Letni program športa za leto 2022 je usklajen z izvedbenim načrtom, skupna višina sredstev za sofinanciranje programov športa ostaja enaka lanski ravni in znaša 180.000,00 EUR.

Od 19 poslanih predlogov sklepa o sprejemu Letnega programa športa v občini Lendava za leto 2022, je do vključno srede, 2. 2. 2022 do 15.00 ure bilo vrnjenih 17 (sedemnajst) glasovnic. Ker je bila 1 (ena) glasovnica prazna, se šteje, da je glasovalo 16 (šestnajst) članov sveta.

Glasovnice so v roku vrnili naslednji člani sveta: Ferenc Horváth, Rozina Nemec, Eva Šabjan, Gyöngyi Horvat, Janez Somi, Ivan Koncut, Nataša Horvat, Elvira Vaupotič Göncz, Patrik Kocet, Peter Novak, Sven Sarjaš, Drago Nađ, Stanislav Gjerkeš, Romeo Gal, Rahela Hojnik Kelenc in Dejan Süč.

Jožef Gerenčer je ob posredovanju glasovnice pripisal: »Mnenja sem, da bi Program športa morali obravnavati na redni seji OS in ne korespondenčni, saj potrjujemo za cca 1,5 mio EUR investicij, o katerih iz obrazložitev vidimo za kateri objekt gre in nič drugega. Prav tako pogrešam, da se tovrstne zadeve in še kaj ne obravnava na odboru za finance.«

S predlaganim sklepom je soglašalo 16 (šestnajst) članov sveta, PROTI ni glasoval noben član sveta.

Soglasno je bil sprejet

sklep št. 369:

  1. Občinski svet sprejema predlog Letnega programa športa v občini Lendava za leto 2022, v predloženi obliki.
  2. Sklep velja z dnem sprejema.
Občinski svet sprejema predlog Letnega programa športa v občini Lendava za leto 2022, v predloženi obliki. Sklep velja z dnem sprejema.