Točka zapisnika

5. Predlog odloka o ustanovitvi javnega zavoda Ljudska univerza Lendava, Zavod za izobraževanje odraslih in mladine-2. obravnava

Gradivo je na spletni strani občine bilo objavljeno ob sklicu seje, zaradi vloženega amandmaja pa je bilo dne 29. 3. 2022 objavljeno dopolnjeno gradivo.

Obrazložitev gradiva je podana na obrazcu, ki je sestavni del spisne dokumentacije

Uvod k točki je podal župan občine. Poudaril je, da sta v času po prvi obravnavi poleg občine Turnišče, svoj izstop potrdili tudi občina Odranci in občina Kobilje in da je k predlogu odloka svetnica Rahela Hojnik Kelenc vložila amandma.

Obrazložitev predloga odloka za drugo obravnavo je podal dr. Mihael Kasaš, ki je poudaril usklajenost odloka z spremembo ZOFVI glede sestave sveta zavoda, saj sprememba ZOFVI na strukturo sveta zavoda Ljudske univerze ni vplivala, kajti svet zavoda Ljudske univerze je že sedaj imel tako strukturo kot jo predvideva sprememba ZOFVI. Predlagatelj pa je k predlogu odloka dodal novi 1. člen, s katerim je določil osnovni namen novega odloka, to je ureditev organizacijskih, upravljavskih in drugih sprememb v javnem zavodu Ljudska univerza Lendava, zaradi izstopa ustanoviteljic javnega zavoda Občine Turnišče, Občine Odranci in Občine Kobilje.

Mnenje odbora za družbene dejavnosti, mladino in šport je podal Peter Novak.

Nato je Rahela Hojnik Kelenc predstavila besedilo amandmaja k predlogu Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Ljudska univerza, Zavod za izobraževanje odraslih in mladine Lendava - Népi Egyetem, Felnőttek és Fiatalok Továbbképzőintézete Lendva, in sicer:

»V 10. členu predloga Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Ljudska univerza, Zavod za izobraževanje odraslih in mladine Lendava - Népi Egyetem, Felnőttek és Fiatalok Továbbképzőintézete Lendva (Standardna klasifikacija dejavnosti) se za dejavnostjo: 88.109 Drugo socialno varstvo brez nastanitve za starejše in invalidne osebe, doda nova dejavnost:

-88.999 Drugo drugje nerazvrščeno socialno varstvo brez nastanitve«

K amandmaju je Rahela Hojnik Kelenc podala naslednjo obrazložitev:

»Sodelovanje javnega zavoda Ljudska univerza Lendava z Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve postaja iz leta v leto tesnejše, zato bi bilo škoda, da zavod ne bi mogel prijaviti kakšnega projekta, ki bi zahteval to dejavnost med razpisnimi pogoji, še posebej sedaj, ko bosta dve zaposleni javni uslužbenki imeli opravljen strokovni izpit iz socialnega varstva. Zato je umestno in utemeljeno predlagano dejavnost 88.999 Drugo drugje nerazvrščeno socialno varstvo brez nastanitve vnesti med ostale dejavnosti javnega zavoda in tako zavodu omogočiti prijavo projektov s tovrstno dejavnostjo, obenem pa v prihodnosti, s pridobljenimi novimi projekti, tudi povečati možnost zaposlovanja mladih diplomantov s področja humanističnih in družboslovnih ved v omenjenem javnem zavodu.«

Predsedujoči je predlagal glasovanje o nadaljevanju razprave o amandmaju.

Prisotnih je 15 članov občinskega sveta.

Glasuje 14 članov občinskega sveta. Rahela Hojnik Kelenc se je na podlagi 42. člena Poslovnika občinskega sveta kot direktorica javnega zavoda izločila.

Soglasno je bil sprejet

**Sklep št. 384 : **

Občinski svet soglaša z nadaljnjo razpravo o amandmaju k 10. členu predloga Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Ljudska univerza, Zavod za izobraževanje odraslih in mladine Lendava - Népi Egyetem, Felnőttek és Fiatalok Továbbképzőintézete Lendva.

Nato je predsedujoči predlagal glasovanje o sprejemu amandmaja.

Prisotnih je 15 članov občinskega sveta.

Glasuje 14 članov občinskega sveta. Rahela Hojnik Kelenc se je na podlagi 42. člena Poslovnika občinskega sveta kot direktorica javnega zavoda izločila.

Soglasno je bil sprejet

**Sklep št. 385 : **

Občinski svet sprejema amandma k 10. členu predloga Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Ljudska univerza, Zavod za izobraževanje odraslih in mladine Lendava - Népi Egyetem, Felnőttek és Fiatalok Továbbképzőintézete Lendva, ki se glasi:.

»V 10. členu predloga Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Ljudska univerza, Zavod za izobraževanje odraslih in mladine Lendava - Népi Egyetem, Felnőttek és Fiatalok Továbbképzőintézete Lendva (Standardna kalsifikacija dejavnosti) se za dejavnostjo: 88.109 Drugo socialno varstvo brez nastanitve za starejše in invalidne osebe, doda nova dejavnost:

-88.999 Drugo drugje nerazvrščeno socialno varstvo brez nastanitve »

Nato je predsedujoči predlagal še sprejem sklepa o sprejemu predloga odloka skupaj z amandmajem k 10. členu predloga odloka. Prisotnih je 15 članov občinskega sveta.

Glasuje 14 članov občinskega sveta. Rahela Hojnik Kelenc se je na podlagi 42. člena Poslovnika občinskega sveta kot direktorica javnega zavoda izločila.

Soglasno je bil sprejet

Sklep št. 386 :

1.Občinski svet sprejema predlog Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Ljudska univerza, Zavod za izobraževanje odraslih in mladine Lendava - Népi Egyetem, Felnőttek és Fia-talok Továbbképzőintézete Lendva skupaj z amandmajem k 10. členu predloga odloka, ki se glasi: »V 10. členu predloga Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Ljudska univerza, Zavod za izobraževanje odraslih in mladine Lendava - Népi Egyetem, Felnőttek és Fiatalok Továbbképzőintézete Lendva (Standardna klasifikacija dejavnosti) se za dejavnostjo: 88.109 Drugo socialno varstvo brez nastanitve za starejše in invalidne osebe, doda nova dejavnost:

88.999 Drugo drugje nerazvrščeno socialno varstvo brez nastanitve »

2.Sklep velja z dnem sprejema.

Predlog odloka o ustanovitvi javnega zavoda Ljudska univerza Lendava, Zavod za izobraževanje odraslih in mladine-2. obravnava