Točka zapisnika

3. Predlog odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o gospodarskih javnih službah v Občini Lendava – skrajšani postopek

Gradivo je bilo na spletni strani občine objavljeno ob sklicu seje.

Obrazložitev gradiva je podana na obrazcu, ki je sestavni del spisne dokumentacije

Uvod k točki je podal župan in sicer, da drugi odstavek 3. člena Zakona o gospodarskih jav-nih službah določa, da način opravljanja republiške gospodarske javne službe predpiše Vlada Republike Slovenije z uredbo, lokalna skupnost pa z odlokom.

Občina Lendava ima sprejet Odlok o gospodarskih javnih službah v občini Lendava, ki v svojem 5. in 6. členu taksativno našteva gospodarske javne službe, med katerimi pa ni javne službe glede upravljanja in obratovanja javne tržnice, zato je potrebno to gospodarsko javno službo pred sprejemom odloka o izvajanju te javne službe urediti v Odloku o gospodarskih javnih službah.

Obrazložitev predloga odloka je podal dr. Mihael Kasaš, direktor občinske uprave in sicer, da gre za spremembo oziroma dopolnitev odloka v 6. členu in sicer tako, da se za 7. točko prvega odstavka 6. člena črta pika in se doda nova 8. točka, ki se glasi:

-urejanje in čiščenje javne tržnice v občini. Razlog dopolnitve odloka je v tem, da občina želi urediti prodajo blaga na tržnici kontinuirano kot gospodarsko javno službo in mora zato to dejavnost urediti tudi v odloku o gospodarskih javnih službah. S tem bi občina tej dejavnosti dala posebej pomen kot gospodarski javni službi in se ta dejavnost ne bi več izvajala kot priložnostna oziroma kot občasna dejavnost. Seveda pa je za izvajanje te dejavnosti potrebno sprejeti tudi poseben odlok, ki bo določil način delovanja in izvajanja te službe, prostor, kjer se lahko prodaja blago na tržnici, pravice in obveznosti izvajalca te javne službe (upravljavca), pravice in obveznosti prodajalcev, tržni red in cenik.

Predsedujoči je svetnike pozval k razpravi.

Razprave ni bilo.

Predsedujoči je predlagal glasovanje.

Prisotnih je 12 članov občinskega sveta.

Glasuje 12 članov občinskega sveta.

Soglasno je bil sprejet

**Sklep št. 382 : **

1.Občinski svet po skrajšanem postopku sprejema predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o gospodarskih javnih službah v občini Lendava v predloženi obliki. 2.Sklep velja z dnem sprejema.

Predlog odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o gospodarskih javnih službah v Občini Lendava – skrajšani postopek