Točka zapisnika

1. Določitev dnevnega reda

Predsedujoči predstavi dnevni red 21. seje občinskega sveta. Ob tem poda predlog, da se 2. točka - Rebalans proračuna občine za leto 2022 in 3. točka - predlog odloka spremembah in dopolnitvah Odloka o gospodarskih javnih službah v Občini Lendava obravnavata po skrajšanem postopku. Predsedujoči je k predlogu izvedbe 2. in 3. točke podal obrazložitev in sicer:

Pri Predlogu odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o gospodarskih javnih službah v Občini Lendava gre za malenkostno spremembo, dejansko gre le za eno dopolnitev izbirne gospodarske javne službe, zato je obravnava po skrajšanem postopku utemeljena.

Pri Rebalansu proračuna pa gre -le za uskladitve višine sredstev na prihodkovni strani, ki so posledica višje pov-prečnine in drugih transferjev, ki jih zagotavlja država občinam po ZFO-1, -le za zamik pri izvajanju t.i. velikih projektov zaradi še ne objavljenih razpisov resornih ministrstev in da -gre za uvrstitev novih projektov in priložnosti, ki so posledica medvladnega spo-razuma RS in R Madžarske ter Ministrstva za kulturo.

Nato je predsedujoči predlagal glasovanje o skrajšanem postopku 2. točke dnevnega reda – Rebalans proračuna občine za leto 2022.

Prisotnih je bilo 15 članov občinskega sveta.

Glasuje 15 članov občinskega sveta.

Soglasno je bil sprejet

Sklep št. 378 :

Občinski svet soglaša, da se 2. točka dnevnega reda; to je Rebalans proračuna Občine Lendava za leto 2022 obravnava po skrajšanem postopku.

Nato je predsedujoči predlagal še glasovanje o skrajšanem postopku 3. točke dnevnega reda – predlog odloka spremembah in dopolnitvah Odloka o gospodarskih javnih službah v Občini Lendava.

Prisotnih je bilo 15 članov občinskega sveta.

Glasuje 15 članov občinskega sveta.

Soglasno je bil sprejet

Sklep št. 379 :

Občinski svet soglaša, da se 3. točka dnevnega reda; to je Predlog odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o gospodarskih javnih službah v Občini Lendava obravnava po skrajšanem postopku.

Nato je predsedujoči predlagal glasovanje o celotnem dnevnem redu 21. seje občinskega sveta.

Prisotnih je bilo 15 članov občinskega sveta.

Glasuje 15 članov občinskega sveta.

Soglasno je bil sprejet

Sklep št. 380 :

Sprejme se dnevni red 21. seje občinskega sveta:

1.Določitev dnevnega reda 2.Rebalans proračuna Občine Lendava za leto 2022 – skrajšani postopek 3.Predlog odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o gospodarskih javnih službah v Občini Lendava – skrajšani postopek 4.Predlog odloka o kategorizaciji občinskih cest v občini Lendava – 1. obravnava 5.Predlog odloka o ustanovitvi javnega zavoda Ljudska univerza Lendava, Zavod za iz-obraževanje odraslih in mladine - Népi egyetem Lendva, Felnőttek és Fiatalok to-vábbképző intézete – 2. obravnava 6.Zaključni račun proračuna Občine Lendava za leto 2021 7.Elaborati o oblikovanju cen storitev obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja za obdobje od 01.04.2022 do 31. 3. 2023 za javne službe: 7.1.Elaborat o oblikovanju cen storitev obveznih GJS varstva okolja za javno službo oskrba s pitno vodo v občini Lendava 7.2.Elaborat o oblikovanju cen storitev obveznih GJS varstva okolja za javno službo odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode v občini Lendava 7.3.Elaborat o oblikovanju cen storitev obveznih GJS varstva okolja za javno službo zbiranje in prevoz določenih vrst komunalnih odpadkov v občini Lendava 7.4.Elaborat o oblikovanju cene 24-urne dežurne pogrebne službe v občini Lendava 8.Predlog sklepa o potrditvi cenika za izvajanje storitev na turistični destinaciji »ZIPLINE VINARIUM« 9.Predlog sklepa o spremembah in dopolnitvah Načrta ravnanja s stvarnim premoženjem občine Lendava v letu 2022 – 1. sprememba 10.Predlog sklepa o spremembah in dopolnitvah sklepa o določitvi javne infrastrukture na področju kulture v občini Lendava 11.Vloge občanov in institucij 11.1.Predlog sklepa o potrditvi sofinanciranja razširjenega programa Glasbene šole Lendava 11.2. Predlog sklepa o uporabi zemljišča v lasti Občine Lendava za športne namene po prenehanju stavbne pravice 11.3. Vloga podjetja Egytec energi d.o.o. glede izrednega prevoza za traktorje in traktorske cisterne po občinskih cestah do mejnega prehoda Dolga vas 11.4. Vloga za pridobitev soglasja k izplačilu dela plače za redno delovno uspešnost ravnatelja DOŠ Genterovci – Göntérházi KÁI 11.5. Vloga za pridobitev soglasja k izplačilu dela plače za redno delovno uspešnost ravnatelja Glasbene šole Lendava – Zeneiskola Lendva 11.6. Vloga za pridobitev soglasja k izplačilu dela plače za redno delovno uspešnost ravnatelja DOŠ 2 Lendava – 2. SZ. Lendvai KÁI 11.7. Vloga za pridobitev soglasja k izplačilu dela plače za redno delovno uspešnost ravnatelja DOŠ 1 Lendava – 1. SZ. Lendvai KÁI 11.8. Vloga za pridobitev soglasja k izplačilu dela plače za redno delovno uspešnost direktorja Ljudske univerze Lendava - Népi egyetem Lendva 11.9. Vloga za pridobitev soglasja k izplačilu dela plače za redno delovno uspešnost ravnatelja Vrtca Lendava – Lendvai Óvoda 11.10. Vloga za pridobitev soglasja k oceni za delovno uspešnost direktorja javnega zavoda KKC Lendava – LKKK za leto 2021

  1. Vprašanja ter pobude članov občinskega sveta 12.1. Odgovori svetnikom na vprašanja s prejšnje seje
  2. Informacija župana
Določitev dnevnega reda 21. redne seje občinskega sveta