Točka zapisnika

0. Potrditev zapisnikov prejšnjih sej občinskega sveta

Z A P I S N I K (skrajšani)

22./redne/ seje Občinskega sveta Občine Lendava, ki je bila v četrtek, 16. 6. 2022 ob 15. 30 uri v veliki dvorani Mestne hiše v Lendavi, Glavna ulica 20.

Gradivo za sejo je bilo objavljeno na spletni strani občine ob sklicu seje in 8. ter 15. 6. 2022.

Sejo občinskega sveta je sklical Ivan Koncut, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana, ki je sejo tudi vodil (predsedujoči). Pozdravil je prisotne; direktorja občinske uprave dr. Mihaela Kasaša, sodelavce in uvodničarje k posameznim točkam dnevnega reda. Posebej je pozdravil dr. Petro Ferk, predstavnico Inštituta javno zasebno partnerstvo, Zavoda Turjak, ki je v vlogi pripravljavca Odloka o ustanovitvi javnega podjetja CEROP podala uvodno obrazložitev k predlogu odloka o ustanovitvi CEROP. Prav tako je pozdravil predstavnika Zavoda za varstvo narave: Klemna Kamenik in Andreja Grmovška, ki sta sodelovala pri točki 8.2.

Nato je predsedujoči pristopil k ugotavljanju sklepčnosti seje.

Seji sveta je od 18 svetnikov, ki imajo pravico glasovanja od 19 (Ivanu Koncutu funkcija člana občinskega svetnika v času opravljanja funkcije župana miruje, o čemer je Ivan Koncut svetnike tudi seznanil), prisostvovalo 13 članov sveta, s tem, da je Peter Novak sejo zapustil predčasno in sicer ob 19.40 uri.

Odsotni: Rahela Hojnik Kelenc, Ferenc Horváth, Sven Sarjaš, Patrik Kocet in Rozina Nemec, vsi so svoj izostanek opravičili.

Nato je predsedujoči svetnike spomnil, da je dan prej razširil prvotni dnevni red s točko Predlog odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o preoblikovanju javnega zavoda Svet mladih – zavod za usposabljanje mladih Lendava – Ifjúsági Képzési Központ Lendva v javni zavod Zavod za turizem in razvoj Lendava –Turisztikai és Fejlesztési Közintézett Lendva – skrajšani postopek (točka 4) in da so svetniki k točki prejeli tudi gradivo ter zaradi razširitve dnevnega reda tudi čistopis dnevnega reda. Dan pred sejo pa je bil na spletni strani občine objavljen tudi odgovor na vprašanje svetnika Igorja Kulčarja z 21. seje občinskega sveta.

V nadaljevanju je predsedujoči podal nekaj informacij o poteku seje glede na posamezno točko in njeno izvedbo ter svetnike seznanil, da sta za današnjo sejo napovedani dve vprašanji svetnikov, Jožefa Gerenčer in Stanislava Gjerkeša.

Nato je predsedujoči predlagal, da se pred določitvijo dnevnega reda odloči o potrditvi zapisnikov in sprejetih sklepov prejšnjih sej sveta in sicer in sicer 21. redne seje, ki je bila 30.3. 2022, 2. izredne seje z dne 12. 5. 2022 in 22. korespondenčne seje z dne 26. 6. 2021.

K osnutku zapisnika 21. seje, ni bilo podanih pripomb, zato je predsedujoči predlagal glasovanje o zapisniku 21. redne seje z dne 30. 3. 2022.

Prisotnih je bilo 13 članov občinskega sveta.

Glasuje 13 članov občinskega sveta.

Soglasno je bil sprejet

Sklep št. 411 :

Potrdi se zapisnik 21. redne seje občinskega sveta z dne 30. 3. 2022 v predloženi obliki.

K osnutku zapisnika 2. izredne seje prav tako ni bilo pripomb. Zato je predsedujoči predlagal glasovanje o zapisniku 2. izredne seje z dne 12. 5. 2022 v predloženi obliki.

Prisotnih je bilo 13 članov občinskega sveta.

Glasuje 13 članov občinskega sveta.

Soglasno je bil sprejet

Sklep št. 412 :

Potrdi se zapisnik 2. izredne seje občinskega sveta z dne 12. 5. 2022 v predloženi obliki.

K osnutku zapisnika 22. korespondenčne seje sta bili podani dve pripombi in sicer s strani Draga Nađa in Romea Gala. Pri seznamu članov sveta, ki so vrnili glasovnice je bil Drago Nađ izpuščen, Romeo Gal pa je bil naveden dvakrat. Napaka je bila odpravljena, obema svetnikoma se je predsedujoči opravičil.

Predsedujoči je predlagal glasovanje o danih pripombah k zapisniku.

Prisotnih je bilo 13 članov občinskega sveta.

Glasuje 13 članov občinskega sveta.

Soglasno je bil sprejet

**Sklep št. 413 : **

Potrdijo se pripombe Draga Nađa in Romea Gala k zapisniku 22. korespondenčne seje z dne 26. 5. 2022, ki se nanašajo na poimensko navedbo članov sveta, ki so vrnili glasovnice.

Nato je predsedujoči predlagal še glasovanje o celotnem zapisniku 22. korespondenčne seje skupaj s pripombami.

Prisotnih je bilo 13 članov občinskega sveta.

Glasuje 13 članov občinskega sveta.

Soglasno je bil sprejet

Sklep št. 414 :

Potrdi se zapisnik 22. korespondenčne seje z dne 26. 5. 2022, skupaj z pripombami, v predloženi obliki.

Nato je dr. Mihael Kasaš, direktor OU poročal o realizaciji sklepov, sprejetih na sejah, za katere je svet potrdil zapisnike.

Potrditev zapisnika 21. redne seje občinskega sveta Občine Lendava
Potrditev zapisnika 2. izredne seje občinskega sveta Občine Lendava
Potrditev zapisnika 22. dopisne seje občinskega sveta Občine Lendava