Točka zapisnika

6. Predlog sklepa o spremembah in dopolnitvah Načrta ravnanja s stvarnim premoženjem občine Lendava v letu 2022 – 2. sprememba

Uvod k točki je podal predsedujoči in sicer, da je občinski svet je na svoji 20. korespondenčni seji dne 2. 2. 2022 sprejel sklep o uskladitvi Načrta ravnanja s stvarnim premoženjem občine Lendava v letu 2022. Zaradi potreb ravnanja oziroma upravljanja s stvarnim premoženjem je potrebno sprejeti spremembo oziroma dopolnitev navedenega načrta za leto 2022, s čimer se vzpostavlja podlaga za izvedbo načrtovanih pravnih poslov, ki jih Občina Lendava želi realizirati v proračunskem letu 2022.

Obrazložitev potreb spremembe Načrta je podal Bojan Petrijan. Poudaril je, da gre pri nakupu nepremičnin za odkup zemljišča v Urbarialni skupnosti Mostje za potreb KS Mostje. Pri prodaji nepremičnin pa gre za prodajo kmetijskih zemljišč. Občina želi kupiti tudi večnamensko vozilo /kombi in prodati objektiv za fotoaparat.

Nato je predsedujoči predlagal razpravo.

V razpravi so sodelovali Dejan Süč, Janez Somi, Igor Kulčar, dr. Mihael Kasaš in predsedujoči.

Dejan Süč sprašuje za kakšne namene se kupuje večnamensko vozilo Peugeot Boxer/kombi.

Odgovor je podal dr. Mihael Kasaš, direktor občinske uprave in sicer da Občina kupuje vozilo od DOŠ 1, ki je v zelo dobrem stanju in bo dala v najem TZLV za namen vožnje obiskovalcev Zipline od vstopne postaje do starta. Dodatno obrazložitev sta podala Janez Somi in predsedujoči.

Igor Kulčar je podal predlog, da bi se to vozilo, sedaj ko bo lasti Občine lahko ob vikendih dalo v najem raznim društvom, ki se udeležujejo tekmovanj in potrebujejo taka vozila za prevoze na kraj tekmovanja.

Odgovor je podal predsedujoči in sicer, da je Zipline ob vikendih najbolj zaseden, zato po vsej verjetnosti vozilo takrat ne bo prosto, da bi se lahko dalo v najem društvom.

Po zaključeni razpravi je predsedujoči predlagal glasovanje.

Ob glasovanju je prisotnih 13 članov občinskega sveta.

Glasovalo je 13 članov.

Soglasno je bil sprejet

**Sklep št. 421 : **

1.Občinski svet sprejema predlog sprememb in dopolnitev Načrta ravnanja s stvarnim premoženjem Občine Lendava v letu 2022 – 2. sprememba, v predloženi obliki. 2.Ta sklep velja z dnem sprejema.

Predlog sklepa o spremembah in dopolnitvah Načrta ravnanja s stvarnim premoženjem občine Lendava v letu 2022 – 2. sprememba