Točka zapisnika

5. Predlog odloka o kategorizaciji občinskih cest v občini Lendava – 2. obravnava

Uvod k točki in obrazložitev je podal predsedujoči in sicer, da je bila na prejšnji seji izvedena prva obravnava Predloga odloka o kategorizaciji občinskih cest v občini Lendava in ker k pre-dlogu besedila odloka ni bilo pripomb, je za drugo obravnavo predlagano identično besedilo predloga odloka kot je bilo sprejeto v prvi obravnavi.

Nato je predsedujoči svetnike seznanil, da na predlog besedila za drugo obravnavo ni bilo vloženega amandmaja. Stanislav Gjerkeš je priznal, da ob prvi obravnavi predloga odloka le-tega ni tako podrobno pregledal, je pa to storil sedaj in je pripravo odloka pohvalil. Podal pa je predlog, ki ni v neposredni povezavi z odlokom in kar je želel tudi da se zapiše, da bi se nekatere občinske ceste prekategorizirale v državne ceste. Ta poizkus je občina že imela, kjer je bila delno uspešna, zato predlaga, ne glede na ta odlok, da se ponovno poizkusi s predlogom sprememb prekategorizacije občinskih cest v državne. To bi pomenilo tudi prenos vzdrževanja teh cest z občine na državo.

Nato je predsedujoči predlagal glasovanje.

Prisotnih je 13 članov občinskega sveta.

Glasuje 13 članov občinskega sveta.

Soglasno je bil sprejet

Sklep št. 420 :

  1. Občinski svet v drugi obravnavi sprejema predlog Odloka o kategorizaciji občinskih cest v občini Lendava v predloženi obliki.
  2. Sklep velja z dnem sprejema.
Predlog odloka o kategorizaciji občinskih cest v občini Lendava – 2. obravnava