Točka zapisnika

4. Predlog odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o preoblikovanju javnega zavoda Svet mladih – zavod za usposabljanje mladih Lendava – v javni zavod Zavod za turizem in razvoj Lendava

Uvod k točki je podal predsedujoči in sicer, se je zaradi povečanega povpraševanja turistov po spominkih in izdelkih lokalnih ponudnikov pojavila težnja po vzpostavitvi trgovinice v prostorih TIC-a. S TIC-em upravlja Zavod za turizem in razvoj Lendava, ki bo v teh prostorih pričel s prodajo izdelkov lokalnih ponudnikov. Za ta namen je potrebno dejavnost zavoda razširiti, kar je potrebno urediti z spremembo akta o ustanovitvi.

Obrazložitev k predlogu odloka je podala Jasna Bračič-Szabó in sicer, da se zaradi na novo dodanih dejavnosti spreminjata 5. in 6. člen odloka, ki določata dejavnost javnega zavoda. 5. člen odloka dejavnost zavoda našteva opisno, 6. člen odloka pa določa dejavnost usklajeno po Standardni klasifikaciji dejavnosti, ki se nanašajo oziroma so povezane z vzpostavitvijo trgo-vinice. Predsedujoči je pozval k razpravi.

Razprave ni bilo, zato je predlagal glasovanje.

Prisotnih je 13 članov občinskega sveta.

Glasuje 13 članov občinskega sveta.

Soglasno je bil sprejet

Sklep št. 419 :

1.Občinski svet sprejema predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o preoblikovanju javnega zavoda Svet mladih – zavod za usposabljanje mladih Lendava – Ifjúsági Képzési Központ Lendva v javni zavod Zavod za turizem in razvoj Lendava – Turisztikai és Fejlesztési Közintézett Lendva v predloženi obliki.

2.Sklep velja z dnem sprejema.

Predlog odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o preoblikovanju javnega zavoda Svet mladih – zavod za usposabljanje mladih Lendava – v javni zavod Zavod za turizem in razvoj Lendava