Točka zapisnika

1. Določitev dnevnega reda 22. redne seje občinskega sveta Občine Lendava

Nato je predsedujoči predlagal, da se pred določitvijo dnevnega reda odloči o potrditvi zapisnikov in sprejetih sklepov prejšnjih sej sveta in sicer in sicer 21. redne seje, ki je bila 30.3. 2022, 2. izredne seje z dne 12. 5. 2022 in 22. korespondenčne seje z dne 26. 6. 2021.

K osnutku zapisnika 21. seje, ni bilo podanih pripomb, zato je predsedujoči predlagal glasovanje o zapisniku 21. redne seje z dne 30. 3. 2022.

Prisotnih je bilo 13 članov občinskega sveta.

Glasuje 13 članov občinskega sveta.

Soglasno je bil sprejet

Sklep št.411 :

Potrdi se zapisnik 21. redne seje občinskega sveta z dne 30. 3. 2022 v predloženi obliki.

K osnutku zapisnika 2. izredne seje prav tako ni bilo pripomb. Zato je predsedujoči predlagal glasovanje o zapisniku 2. izredne seje z dne 12. 5. 2022 v predloženi obliki.

Prisotnih je bilo 13 članov občinskega sveta.

Glasuje 13 članov občinskega sveta.

Soglasno je bil sprejet

Sklep št. 412 :

Potrdi se zapisnik 2. izredne seje občinskega sveta z dne 12. 5. 2022 v predloženi obliki.

K osnutku zapisnika 22. korespondenčne seje sta bili podani dve pripombi in sicer s strani Draga Nađa in Romea Gala. Pri seznamu članov sveta, ki so vrnili glasovnice je bil Drago Nađ izpuščen, Romeo Gal pa je bil naveden dvakrat. Napaka je bila odpravljena, obema svetnikoma se je predsedujoči opravičil.

Predsedujoči je predlagal glasovanje o danih pripombah k zapisniku.

Prisotnih je bilo 13 članov občinskega sveta.

Glasuje 13 članov občinskega sveta.

Soglasno je bil sprejet

Sklep št. 413 :

Potrdijo se pripombe Draga Nađa in Romea Gala k zapisniku 22. korespondenčne seje z dne 26. 5. 2022, ki se nanašajo na poimensko navedbo članov sveta, ki so vrnili glasovnice.

Nato je predsedujoči predlagal še glasovanje o celotnem zapisniku 22. korespondenčne seje skupaj s pripombami.

Prisotnih je bilo 13 članov občinskega sveta.

Glasuje 13 članov občinskega sveta.

Soglasno je bil sprejet

Sklep št. 414 :

Potrdi se zapisnik 22. korespondenčne seje z dne 26. 5. 2022, skupaj z pripombami, v predloženi obliki.

Nato je dr. Mihael Kasaš, direktor OU poročal o realizaciji sklepov, sprejetih na sejah, za katere je svet potrdil zapisnike.

K 1. točki dnevnega reda Določitev dnevnega reda

Predsedujoči predstavi dnevni red 22. seje občinskega sveta. Ob tem poda predlog, da se 4. točka –Predlog odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o preoblikovanju javnega zavoda Svet mladih – zavod za usposabljanje mladih Lendava – Ifjúsági Képzési Központ Lendva v javni zavod Zavod za turizem in razvoj Lendava –Turisztikai és Fej-lesztési Közintézett Lendva obravnava po skrajšanem postopku, saj gre le za spremembo odloka zaradi razširitve dejavnosti.

Predsedujoči predlaga glasovanje.

Prisotnih je bilo 13 članov občinskega sveta.

Glasuje 13 članov občinskega sveta.

Soglasno je bil sprejet

Sklep št. 415 :

Občinski svet soglaša, da se 4. točka dnevnega reda; to je Predlog odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o preoblikovanju javnega zavoda Svet mladih – zavod za usposabljanje mladih Lendava – Ifjúsági Képzési Központ Lendva v javni zavod Zavod za turizem in razvoj Lendava –Turisztikai és Fejlesztési Közintézett Lendva obravnava po skrajšanem postopku.

Nato je Igor Kulčar izrazil nezadovoljstvo glede objave odgovora na njegova vprašanja s prejšnje seje, saj je bil odgovor objavljen dan pred sejo, o čemer niti ni bil obveščen.

Obrazložitev k navedeni pripombi je podala Jasna Bračič-Szabó, da je odgovor na spletni strani občine res bil objavljen dan pred sejo, vendar so o tem vsi svetniki prejeli obvestilo po elektronski pošti, kar je potrdil tudi dr. Mihael Kasaš, direktor OU.

Nato je predsedujoči predlagal glasovanje o celotnem dnevnem redu 22. seje občinskega sveta.

Prisotnih je bilo 13 članov občinskega sveta.

Glasuje 13 članov občinskega sveta.

Soglasno je bil sprejet

Sklep št. 416 :

Sprejme se dnevni red 22. seje občinskega sveta:

  1. Določitev dnevnega reda
  2. Predlog Odloka o ustanovitvi javnega podjetja Center za ravnanje z odpadki Puconci d.o.o. – 1. obravnava
  3. Predlog Odloka o upravljanju in urejanju javne tržnice v občini Lendava – 1. obrav-nava
  4. Predlog odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o preoblikovanju javnega za-voda Svet mladih – zavod za usposabljanje mladih Lendava – Ifjúsági Képzési Központ Lendva v javni zavod Zavod za turizem in razvoj Lendava –Turisztikai és Fejlesztési Közintézett Lendva – skrajšani postopek
  5. Predlog Odloka o kategorizaciji občinskih cest v občini Lendava – 2. obravnava
  6. Predlog sklepa o spremembah in dopolnitvah Načrta ravnanja s stvarnim premoženjem občine Lendava v letu 2022 – 2. sprememba
  7. Volitve in imenovanja 7.1. Predlog imenovanja člana sveta javnega zavoda Ljudska univerza Lendava – Népi Egyetem Lendva 7.2. Predlog sklepa o imenovanju Občinske volilne komisije Lendava 7.3. Predlog sklepa o imenovanju Posebne občinske volilne komisije - za volitve predstavnikov narodnosti
    7.4. Predlog sklepa o imenovanju Posebne občinske volilne komisije – za volitve predstavnikov romske skupnosti
  8. Vloge občanov in institucij 8.1. Reševanje problematike »nepremičnin krajevnih skupnosti« oziroma prodaja nepremičnin in zemljišč v lasti Župnije Lendava 8.2. Zavarovanje območja Krajinski park Mura na območju občine Lendava 8.3. Vloga ND Lendava 1903 glede uporabe zemljišča v lasti Občine Lendava za športne namene po prenehanju stavbne pravice 9.Vprašanja ter pobude članov občinskega sveta 9.1. Odgovor na vprašanje svetnika z 21. seje občinskega sveta 10.Informacija podžupana v začasnem opravljanju funkcije župana
Določitev dnevnega reda 22. redne seje občinskega sveta Občine Lendava